TIE Kinetix ontzorgd bij rapportage op holdingniveau

TIE Kinetix levert webgebaseerde oplossingen, waarmee ketenpartners soepel kunnen samenwerken. Hoofdactiviteiten zijn Business Integration (EDI), E-commerce (webshops) en Content Syndication (centrale distributie van productinformatie). Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk, de V.S. en Australië en werkt voor klanten als T-Mobile, KPN Hi, Sodexo, Siemens, Zippo, Sanoma en Microsoft. TIE Holding is genoteerd aan de NYSE Euronext. Onder meer daarom is de snelheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van informatie cruciaal. Het bedrijf werkt met Exact en had moeite met het consolideren van gegevens. Met QicsAnalytics is de informatie uit alle landen en divisies onder één noemer gebracht. Johan Hus, financieel directeur van TIE, geeft een overzicht van de huidige informatiehuishouding, waarvoor Qics ook op andere fronten heeft bijgedragen.

“We zijn al een jaar of acht geleden in zee gegaan met Qics”, memoreert Hus. Toen werkten we al met Exact Synergy en Globe. Daarmee konden we niet goed uit de voeten op een aantal specifieke punten. Qics heeft hiervoor in de loop der jaren oplossingen ontwikkeld, waarvoor wij steeds hun launching customer waren. Eerst is de software voor de urenregistratie opgezet, toen voor Business Intelligence en tenslotte voor de planning. Die oplossingen bleken functioneel dermate sterk dat ze naderhand ook bij andere klanten zijn ingezet. Verder heeft Qics maatwerk gerealiseerd voor ons contractbeheer en de facturatie. De software is niet alleen naadloos afgestemd op Exact, maar werkt ook geïntegreerd samen. Daardoor houden we zicht en grip op alle bedrijfsactiviteiten.”

“We houden zicht en grip op alle bedrijfsactiviteiten.”

Eenvoudige verslaglegging en rapportage

“Onze uitdaging bij de consolidatie is dat we met meerdere divisies in verschillende landen opereren. Daardoor wordt informatie in uiteenlopende talen opgeslagen en werken we met diverse valuta. Bovendien moet de rapportage plaatsvinden conform de standaarden voor financiële verslaglegging. Verder hebben we real-time informatie nodig om het rendement op onze activiteiten te bewaken en tijdig bij te sturen. Al die wensen zijn verwerkt bij de implementatie van QicsAnalytics. Nu het datawarehouse is opgezet, kunnen we bijvoorbeeld veel sneller winst- en verliesrekeningen maken. Daarbij zijn ook koersverschillen eenvoudig te verwerken en kunnen we artikelen die vestigingen aan elkaar leveren, uit de overzichten halen. Qics zorgt dat alles onder de motorkap werkt en kan nieuwe informatiebehoeften snel vervullen. We kunnen ook zelf rapportages en analyses maken. Daarvoor is geen databasekennis nodig, omdat wij onze eigen termen voor bijvoorbeeld artikelen en afdelingen kunnen gebruiken bij het raadplegen van gegevens. Verder controleert QicsAnalytics of de data goed worden ingevoerd. Kortom, Qics bewijst zich telkens weer als een oplossingsgerichte partner.

  • 31-08-2015