Dutch houdt het overzicht

Dutch is een projectmanagement/ organisatieadviesbureau, dat zich focust op het behalen van succes voor haar klanten en voor zichzelf. Deze filosofie, genaamd Building Better Business, maakt dat Dutch organisaties en overheden stimuleert, inspireert en innoveert om blijvend beter te presteren.

In 2008 heeft Dutch voor QicsAnalytics gekozen. De organisatie bestond toen uit zes werkmaatschappijen en een holding. Er werkten 200 medewerkers bij het bedrijf, verdeeld over 10 divisies. De administraties van deze divisies werden in QicsAnalytics geconsolideerd en samengevoegd in één datawarehouse.

Met 10 verschillende divisies, opgedeeld in markteenheden, was geconsolideerd rapporteren voorheen een tijdrovende klus. Om de benodigde rapportage te realiseren, diende men eerst voor iedere divisie een aparte rapportage te maken. Vervolgens was het de uitdaging om alle verkregen informatie samen te voegen tot één rapport. “Met QicsAnalytics was het niet meer nodig om een rapportage per divisie te maken. Het datawarehouse zorgt ervoor dat de gegevens met andere administraties kunnen worden gecombineerd.” vertelt Daniel Majoor, assistent controller bij Dutch.

Tegenwoordig zijn er minder activiteiten in de verschillende divisies en verlopen de meeste activiteiten via één administratie. Toch is QicsAnalytics voor Dutch onmisbaar. Daniel Majoor geeft aan QicsAnalytics nog steeds veel te gebruiken, ook al is er geen sprake meer van vele activiteiten in meerdere administraties. “Ik gebruik QicsAnalytics voor bijvoorbeeld het maken van verschillende berekeningen, zoals variabele salarissen en reserveringen van bonussen, die gekoppeld zijn aan de omzet.”

“Met QicsAnalytics zijn wij zonder technische kennis zelf in staat om rapportages en analyses te maken. Iedereen, met een beetje kennis van zaken, kan zelf vlot en zonder moeite een rapport samenstellen. Er is geen kennis van IT voor nodig. Ik kan goed met het systeem werken en zou niet anders meer willen.”
In een veranderende organisatie is het hebben van correcte en actuele informatie van groot belang. “Er komen regelmatig nog vragen over hoe de situatie voorheen was. In 2011 zijn er enkele administraties geliquideerd die in Exact niet meer zijn terug te vinden. Het zou dus onmogelijk zijn deze vragen te beantwoorden. Echter in het datawarehouse van QicsAnalytics is deze historie wel bewaard gebleven” aldus Daniel Majoor. “Het is ideaal dat we het allemaal nog kunnen terugvinden, terwijl het helemaal niet meer in Exact staat”.

“Zelfs nu we niet meer te maken hebben met 10 verschillende divisies, biedt QicsAnalytics ons het overzicht en de datakwaliteit waar wij behoefte aan hebben!”

  • 31-08-2015