Ervaringen van enkele van onze klanten

Transcontinenta krijgt inzicht in de marges dankzij datawarehouse en Power BI

Transcontinenta had de wens om bij de verkopen meer op marges te gaan sturen in plaats van puur op omzet. Qics heeft voor Transcontinenta een maatwerk applicatie gebouwd waarin alle gegevens die van invloed zijn op de marges kunnen worden vastgelegd. Deze gegevens worden samen met de relevante gegevens uit Exact en nog een andere bron verzamelt in een datawarehouse. Daarnaast werkt Transcontinenta sinds kort ook met Power BI. "De cijfers worden dankzij een gestructureerd datawarehouse en Power BI op een hele makkelijke, slimme en interactieve manier getoond.”

“Bedrijven die geen inzicht hebben in hoe de winst of marge verdeeld is, zou ik aanbevelen om samen met Qics te werken, om beter inzicht te krijgen in de cijfers. Zeker in combinatie met Power BI.”

Lees meer

Curtec automatiseert het ophalen, samenvoegen en valideren van data

CurTec, dat onlangs zijn 25-jarig bestaan vierde, is van oorsprong een Nederlands bedrijf dat kunststofverpakkingen ontwikkelt, produceert en distribueert. De bekende emmers en vaten, voor onder meer de farmaceutische en chemische industrie, worden in Nederland gefabriceerd en vervolgens over de hele wereld verspreid. Niels Heerkens is bij CurTec verantwoordelijk voor Finance en IT. Wij spraken met hem over zijn ervaringen met QicsAnalytics.

Lees meer

Qics helpt Van Gogh Museum met data

2015 was een bijzonder jaar voor het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het was precies 125 jaar geleden dat de beroemde Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh overleed. In het najaar werd tevens de gloednieuwe glazen entree aan het Museumplein geopend. Ook achter de schermen vond een grote verandering plaats, al ging die iets geruislozer voorbij, namelijk de bouw en inrichting van een nieuw datawarehouse met medewerking van Qics. “Dit is van groot belang voor onze organisatie”, zegt Frans de Haas, Medewerker Kwaliteit en Business Control.

Lees meer

Alfa rapporteert in een fractie van de tijd met BAS

Traditioneel komt Alfa uit de agrarische sector. Niet zo vreemd dus dat een groot deel van de klanten ook uit deze sector komt. Voor deze klanten heeft Alfa door Qics een nieuw Bedrijfs Analyse Systeem (BAS) laten bouwen. Wij spraken Fou-Khan Tsang, voorzitter van de Raad van Bestuur, en Johan van de Kuilen, Programma Manager voor BAS.

Lees meer

Drake & Farrell:

"De betrouwbaarheid van de rapportages en de snelheid waarmee je klanten kunt informeren, is fantastisch"

"De facturatie is veel stabieler en beter. Daar kwamen we eigenlijk al na een maand achter. Als we het datawarehouse niet hadden gehad, hadden we 20.000 euro omzet gemist met factureren. Wij hadden dus een ROI van een maand."

Lees meer

Qics in gesprek met Axon

“Qics maakt 100% waar wat ze beloven"

Axon vindt QicsAnalytics erg flexibel en erg toegankelijk. Als zij een rapport willen aanpassen, kunnen ze dit gewoon zelf doen. Bovendien vindt Axon QicsAnalytics erg dynamisch, want alle informatie is realtime beschikbaar.

Lees meer

BDO Dutch Caribbean: beter inzicht door QicsAnalytics

Bij BDO Dutch Caribbean werken, verdeeld over 4 divisies, 40-50 personen en alle vestigingen hebben hun eigen financiële administratie. Om op een snelle en eenvoudige manier geconsolideerde managementrapportages te kunnen maken over de verschillende financiële administraties heen, maakt BDO sinds de zomer van 2012 gebruik van QicsAnalytics.

Lees meer

Dutch houdt het overzicht

In 2008 heeft Dutch voor QicsAnalytics gekozen. De organisatie bestond toen uit zes werkmaatschappijen en een holding. Er werkten 200 medewerkers bij het bedrijf, verdeeld over 10 divisies. De administraties van deze divisies werden in QicsAnalytics geconsolideerd en samengevoegd in één datawarehouse. Met 10 verschillende divisies, opgedeeld in markteenheden, was geconsolideerd rapporteren voorheen een tijdrovende klus.

Lees meer

TIE Kinetix ontzorgd bij rapportage op holdingniveau

Geen omkijken meer naar de consolidatie

Het bedrijf werkt met Exact en had moeite met het consolideren van gegevens. Met QicsAnalytics is de informatie uit alle landen en divisies onder één noemer gebracht.

Lees meer