Managementrapportage maken met Microsoft Excel is heel simpel!

Om QicsAnalytics te promoten, hebben we de afgelopen maanden een hele leuke marketingcampagne gedaan. We hebben een Analytics dagblad gemaakt en verstuurd naar een groot aantal financieel directeuren en controllers van organisaties die met Exact Globe werken.In dit Analytics dagblad hebben we twee interviews staan met klanten die gebruik maken van QicsAnalytics. Onder de kop “Bedrijfsbreed inzicht op de stand van zaken” licht controller Edward van Dam toe hoe CurTec met behulp van QicsAnalytics een enorme efficiencyslag heeft gemaakt op het gebied van haar informatievoorziening. Johan Hus, financieel directeur van TIE Kinetex, vertelt in het artikel “Geen omkijken meer naar de consolidatie” hoe QicsAnalytics TIE Kinetix ontzorgt bij haar rapportage op holdingniveau. We hebben het Analytics dagblad verder aangevuld met een interview met Qics directeur Eddy Plasier over de meerwaarde van QicsAnalytics en een aantal kleinere berichten over rapportage en business intelligence.

Managementrapportage

We hebben iedereen gebeld die we het Analytics dagblad hebben opgestuurd. Tijdens dit nabellen bleek dat managementrapportage op dit moment erg “hot” is. Veel bedrijven hebben dit onderwerp hoog op de agenda staan en zijn bezig met het opzetten, verbeteren en/of uitbreiden van hun managementrapportage. Maar dat blijkt voor veel organisaties niet zo eenvoudig en maar al te vaak loopt men tegen allerlei problemen aan. Daarom stonden opvallend veel mensen open om over dit onderwerp met ons het gesprek aan te gaan. Deze gesprekken hebben tot een groot aantal afspraken geleid. Tijdens deze afspraken werden (bijna) altijd dezelfde problemen genoemd, zoals het ingewikkelde datamodel van Exact Globe, de datakwaliteit die te wensen overlaat, rapportages die traag zijn en het feit dat iedere administratie in Exact Globe een aparte database is, waardoor het lastig is om geconsolideerd te rapporteren.

Microsoft Excel

Alle organisaties die ik bezocht heb, maken voor hun managementrapportage gebruik van Microsoft Excel. En alle personen die ik gesproken heb, bleken daar ook erg handig mee te zijn. Draaitabellen of ingewikkelde formules, daar heeft niemand een probleem mee. Maar vergevorderde Microsoft Excel kennis biedt geen oplossing voor bovengenoemde problemen. Men was dan ook aangenaam verrast dat QicsAnalytics wel een uitstekende oplossing is voor de gesignaleerde problemen. Naast een compleet datawarehouse, worden in QicsAnalytics OLAP (OnLine Analytical Processing) kubussen meegeleverd. In een OLAP kubus worden alle relevante en gerelateerde gegevens opgeslagen. In Microsoft Excel kun je met behulp van draaitabellen, of door gebruik te maken van een paar formules, deze informatie heel eenvoudig ophalen, presenteren en analyseren. Hierdoor wordt het maken van managementrapportage ineens heel erg simpel!

Voordelen QicsAnalytics

Als u gebruik maakt van QicsAnalytics, hoeft u geen kennis te hebben van het ingewikkelde datamodel van Exact Globe. Bovendien bevatten zowel het datawarehouse van QicsAnalytics als de meegeleverde OLAP kubussen alle relevante informatie van alle Exact Globe administraties, waardoor u in Microsoft Excel moeiteloos geconsolideerd kunt rapporteren en analyseren over meerdere Exact Globe administraties.

QicsAnalytics heeft ook uitgebreide datakwaliteitscontroles, waardoor u met 100% zekerheid kunt zeggen of de gerapporteerde cijfers kloppen.

Omdat QicsAnalytics alle informatie real-time bijwerkt, heeft u altijd inzicht in de meest actuele en meest accurate gegevens.

Weet u hoe u in Microsoft Excel een draaitabel moet gebruiken of hoe u met formules kunt werken en wilt u ook op eenvoudige wijze zelf rapporten kunnen maken met data uit Exact Globe, neem dan contact met mij op via sales@qics.nl. Ik vertel u graag hoe simpel dat is met behulp van QicsAnalytics.